butelie
Moderator
Din: Slatina
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1903
|
|
Daca ai un IP dinamic , este posibil ! Adica , asta ca sa fiu mai exact , iti notezi IP-ul pe o hartie , adica dai click pe Local Aria Conection , sau ce ai tu acolo , si iti apare support , in dreapta la " general " Dupa aceea tragi modemul din priza , mai exact scoti mufa care alimenteaza modemul cu energie electrica ; astepti mai mult de cinci minute , adica , 15-20 minute , maxim o jumatate de ora ( 5 minute este minim , chiar daca " merge " si 2-3 minute) ; dupa asta alimentezi iar modemul cu energie electrica , si te uiti sa vezi ce IP ai ! Daca este tot ala , atunci ai un IP static , daca nu ai un Ip dinamic ! Eu presupun ca esti pe RCS&RDS si ai Ip static ! In cazul asta , ori iti faci un cont premium , nu costa decat 8 EURO , ori stai si astepti ca alta solutie nu exista ! Eu aveam si am un programel , cu ajutorul caruia poti sa pacalesti DNS-ul !
Ce este DNS-ul ?
Domain Name System (DNS) este un sistem distribuit de păstrare şi interogare a unor date arbitrare într-o structură ierarhică. Cea mai cunoscută aplicaţie a DNS este gestionarea domeniilor în Internet.
Caracteristicile sistemului de nume (DNS) sunt:
* foloseşte o structură ierarhizată; * deleagă autoritatea pentru nume; * baza de date cu numele şi adresele IP este distribuită.
Fiecare implementare TCP/IP conţine o rutină software (name resolver) specializată în interogarea serverului de nume (DNS) în vederea obţinerii translatării nume/adresă IP sau invers.
Există 2 tipuri de rezoluţie de nume:
* rezoluţie recursivă (name resolverul cere serverului de nume să facă translatarea); * rezoluţie iterativă (name resolverul cere serverului de nume să îi furnizeze adresa IP a unui server care poate face translatarea).
Tipic, procesul de rezoluţie a numelor se desfăşoară astfel:
1. Name resolverul primeşte de la o aplicaţie client TCP/IP un nume; acesta formulează o interogare primului server de nume din lista serverelor; 2. Serverul de nume (DNS) determină daca este mandatat (autorizat) pentru domeniul respectiv (dacă există configurată o zonă DNS care conţine numele respectiv); 3. Dacă este autorizat, transmite răspunsul clientului; 4. Dacă nu, transmite o interogare altui server de nume pentru un răspuns autorizat; obţine răspunsul autorizat şi transmite clientului un răspuns neautorizat; totodată stochează răspunsul local pentru a răspunde la alte cereri pentru acelaşi nume. 5. Resolverul de nume transmite răspunsul aplicaţiei utilizator şi îl păstrează într-un cache pentru o anumită perioadă; 6. Dacă name resolverul nu primeşte un răspuns într-un anumit timp, transmite cererea următorului server de nume din listă. Când lista este epuizată, va genera o eroare !
Din pacate aseara am sfeclit-o pentru ca nu m-am mai putut conecta la internet , pentru ca modemul meu , s-a defazat de la atatea modificari , mai exact de la acest mic programel ! Mic pe dracu' , ca are peste 90Mb ! Si din pacate , era cat pe aci sa se buleasca modemul , pentru ca programelul asta schimba Ip-ul cam des ! Nu il folosesc decat in situatia in care am nevoie , ( cum ar fi , sa intru cu alt Ip pe diferite siteuri unde am ban ; pentru ca eu am pe foarte multe siteuri si forumuri straine , BAN PERMANENT , si atunci cand vreau sa iau ceva de pe rapidshare ! Partea proasta este ca ISP-istul nu se prinde , dar se buleste momentan serverul si dai dintr-una in alta ! Programelul asta al meu , pacaleste si serverul sa-mi dea viteza dubla , numai ca din pacate dupa ce ating o viteza mult mai mare decat cea pe care o am in mod obisnuit , ISP-istul imi scaneaza porturile , fiar' matzele lui ale dracu' sa fie , si trebuie sa scot calculatorul de la net , ca am un mic flood sau ce dracu e , ca mi se intepeneste si Dualcoreul duo ! E DE LA EI , ce sa-i faci ! In speranta ca ti-am fost cat de cat de folos , iti doresc downloadare rapida !
_______________________________________ Romania Inedit
|
|